Saturday 29 March 2014

Nadaljevanje

Ja spet se že dolgo časa nismo oglasili. Tale naša (moja) zagretost za pisanje bloga se zmanjšuje, priznam. Ni tako pestro kot testiranje avtomobilov. Še dobro, da so fotografije in se tako spominimo naših dogodkov in pripetljajev. Mnogo stvari nam seveda uide iz glave in jih pozabimo omeniti. Ni kaj, tudi mi se staramo. Končno smo se sprehodili do lepe razgledne točke, kjer smo naredili par lepih fotografij in "posneli" time-lapse.



Privoščili smo si tudi popolnoma sladko večerjo, kjer smo kombinirali različne sladice. Vseeno smo mnenja, da je Pastel de Nata trenutno najboljša. Tista zadeva podobna krofu je Bola de Berlim (krof prerezan na pol in napolnjen z neko kremo). Kalorijske bombe ja.



Skupaj z ostalimi erasmus študenti (ESN Porto) smo se odpravili na festival čokolade. Na poti tja smo se ustavili še v čudovitem samostanu (Batalha monastery), kjer je bilo vreme precej spremenljivo. No ja, saj je vedno.  Bile so kar lepe priložnosti za HDR fotke. :)











Pot smo nadaljevali do festivala, ki je potekal v kraju Obidos. Že pred samim uradnim delom je bilo veliko stojnic, ki so ponujale liker v čokoladnih "šalčkah". Popolna kombinacija čokolade in višnjevega likerja. Sledile so še jagode v kombinaciji s fondijem, krofi, pasteli in ogromno drugih sladic. Še predno prideš do uradnega dela festivala te lahko oberejo za lepo vsoto. Ob vstopu skozi grajska vrata je bila že od daleč opazna (pre)dolga vrsta za čokoladne skulpture. Na drugi strani je bilo precej bolj živahno, kjer je bilo tisoč stojnic (malce pretiravam) s čokolatini, čokoladami, palačinkami, vročo čokolado, vaflji in drugimi dobrotami. Prikazan je bil tudi postopek izdelave tort in šokolatinov. Več si lahko ogledate v fotografijah.















Med tednom smo se malce bolj posvetili učenju in obveznostim na fakulteti. Končno pa sem dočakal tudi testno vožnjo novega leona ST, ki je bila občutno prekratka. Komaj čakam, da ga dobim za večdnevno uporabo. Avto je res špica, če ima dovolj močan motor in bogato opremo.



No comments:

Post a Comment