Saturday 22 February 2014

Dan D

Nastopil je uradni spoznavni dan novih in starih Erasmus študentov. Zbrali smo se v eni večjih in luksuznih predavalnic na fakulteti (auditorium), kjer so imeli rektor, dekan in predsednica izmenjav pozdravne nagovore. Eden v portugalščini, drugi v polomljeni angleščini in malo mešano. Dekan je od vsake Erasmus države povedal nekaj besed, zataknilo pa se mu je ravno pri Sloveniji. Očitno ne ve NIČ o njej, razen tega, da je bila to bivša Jugoslavija. Aja, vedel je tudi za Tita in to je bilo vse! Potem je sanjaril o tem, kako se je on boril v Afriki proti Sovjetski zvezi. Predstavili so nam še različne aktivnosti v sklopu tega projekta (nič o področju kriminologije). ISMAI je očitno bolj usmerjen na športno in turistično področje. Svoj program so predstavili tudi predstavniki ESN (Erasmus student network), kjer imamo študenti različne ugodnosti.


Na vrsto je prišel ekspres ogled faksa, skupinsko fotografiranje v modrih puloverjih in še kosilo. Po "siesti" smo se z avtobusom (fakulteta ima dva svoja avtobusa) odpeljali v stari del mesta na ogled vinske kleti in degustacije portovca (na kratko je to mešanica vina in brandyja). Prepovedano je omeniti, da je portovec britanski. Imajo pa kar lepo število kleti.


Po degustaciji smo poizkušali urediti zadeve na ESN, ampak je bila gužva, kot bi bilo zastonj. Zato smo se raje vrnili do stanovanja, skuhalo večerjo in se pripravili na spoznavni žur, ki je trajal pozno v jutro. Dovolj o tem. :)


Naslednji dan smo morali že urediti predmetnik in si izbrati skupine. Vsa predavanja so v portugalščini, zato naj bi se glede obveznosti zmenili direktno s profesorji. Z njimi se dobimo naslednji teden. Na faksu smo se zamudili več kot tri ure, ker je koordinator več časa posvetil Poljakinjam. Končno smo odšli do stanovanja na zaslužen počitek. Naslednje dni je bilo vreme precej  angleško (dež, sonce, dež, sonce).


2 comments:

  1. A very interesting and nice blog.
    Nice pictures from Porto.
    Greetings from Portugal

    Paulo Gonçalves
    http://viajaredescobrir.blogspot.com

    ReplyDelete