Thursday 27 February 2014

Faks

V nedeljo in ponedeljek ni bilo nič kaj posebnega, razen tega, da smo zraven našega stanovanja končno odkrili parkec namenjen rekreaciji. Ni ravno velik, se pa zato najdejo različni vzponi, stopničke in tudi nekatere fitnes naprave. Miha in Mitja sta si zvečer ogledala še spektakel proti četrtouvrščeni ekipi portugalske lige (Estoril). FC Porto je na domačem terenu dosegel, kar mu ni "uspelo" že šest let. Izgubili so z 1:0. Zasledila sta tudi KFC, ki pa je zaenkrat še skrit očem javnosti (brez navigatorja sta očitno izgubljena).  Ponedeljek je bil namenjen nakupovanju zalog hrane. Kar konkretne količine.



Torek je bil prvi dan, ko smo se lahko končno dogovorili s profesorji glede naših obveznostih. Že pri prvem profesorju smo doživeli izredno hladen tuš. Predavanja za nas niso obvezna, bi pa morali namesto tega narediti projektno nalogo z obsegom 40 strani, vsak! To je že obseg diplomske naloge. Je pa predmet isti kot smo ga že opravili na našem faksu v Sloveniji (transnacionalna kriminaliteta oziroma Crime, security and prevention). Vsi imamo sicer ta predmet le kot rezervo (za vsak slučaj smo izbrali enega več), vendar se ga bomo najverjetneje znebili. Naslednji predmet ima samo Miha in sicer Conflict resolution technique. Tukaj bo moral Miha opraviti izpit v angleščini in krajšo seminarsko nalogo. Dokaj sprejemljivo, ne pa 40 strani seminarske! Sprva je profesor mislil, da bi predaval angleško in portugalsko, vendar se mu to ni izšlo. Na tem predavanju sva ostala tudi z Mitjo, ker naju je zanimalo kako to poteka, profesorju pa ni bilo ravno jasno zakaj bi pa midva ostala, če tega nimava. :) Med predavanji smo si privoščili še kosilo v kantini na faksu, kjer pa res nikoli ne razočarajo. Sladice so izjemne! :)


Včeraj smo imeli vsi dva predmeta (vsi isto) in sicer Scientific police and criminal investigation technique in Forensic psychology/psychoptahology. Pri prvem predmetu je bil nasmejan starejši možakar, ki nas je razveselil s seminarsko nalogo v obsegu 15 do 20 strani in 10 minutno predstavitvijo pred razredom (skupaj s Seniorjem), Miha pa bo zaradi daljšega bivanja moral to narediti sam. Vseeno bolje kot prvi dan. Profesor je tak dobrovoljček in se je samo nasmejal ko smo rekli da ne znamo portugalsko in tako predavanja niso bila obvezna. Seveda nas je vseeno povabil, da lahko ostanemo na predavanju, vendar bi bilo to nesmiselno. :)


Pri naslednjem predmetu smo končno naleteli na profesorico, ki je bila prav tako izredno prijazna in nasmejana. Pri njej bomo imeli dva izpita in še predstavitev psihološke motnje. Gradivo za izpit bomo imeli v angleščini, tip izpita pa bo kot pri nas v Sloveniji (za obkroževat).


Zvečer sem po dolgem času igral badminton, kjer so mi že ponudili treninge v treh klubih in še neko tekmovanje v marcu. Ampak lepo počasi. Bilo je seveda odlično. Domačini so bili prijazni in pripravljeni na igro. Na koncu sem se pomeril še s trenerjem in ga ugnal za dve točki. :) Miha in Mitja sta v tistem času uredila še zadeve v Optimusu glede naročnine za mobitel in za zaključek dneva še izvrstne palačinke z marmelado, evrokremom ter arašidovim maslom.







No comments:

Post a Comment