Wednesday 26 February 2014

Obala

Sobota je bila rezervirana za pohod na plažo in kasneje še skupinska večerja z ostalimi člani ESN. Avtobus, ki pelje na plažo, imamo direktno pred stanovanjem. Enostavno ja.


Bil je res lep sončen in topel dan. Brez vetra seveda ni šlo. Posledično so bili veliki tudi valovi, na trenutke celo malce zastrašujoči. Pred stopnicami za na plažo je bil sicer napeljan trak od policije, ampak se je že bolj vlekel po tleh, zato smo vseeno šli bližje obali in valovom. Pomisleki o nevarnosti so bili odveč, saj smo po novem študenti kriminologije. Mi smo soočeni s tem vsak dan, mar ne? Med nabiranjem školjk oz. trofej me je presenetil val in mi zalil čevlje in hlače. Ja očitno se bo to zgodilo vsem. Zdaj je na vrsti še Mitja!




Pred našim prihodom je tukaj divjalo neurje, ki je pustilo posledice po celotni plaži (od raznih smeti, vej do podrtega bara). Očitno je narava pokazala kar hude zobe.


Ob obali so nas presenetili tudi parkirani avtomobili, kjer so nekateri v njih spali, brali knjige in revije, kvačkali ali pa se samo sproščali. Očitno imajo vsi hladna stanovanja in se potem martinčakajo na obali. Res zanimiv prizor. 


Ogledali smo si tudi znameniti paviljon, ki na žalost ni bil ravno sapo jemajoč, je pa vseeno lep. Ob obali smo si privoščili pijačo in uživali v lepem razgledu. Precej pomirjajoče. Če bi živeli ob obali (Matosinhos), bi bili na plaži vsak dan.


Sledil je povratek proti stanovanju, manjši prigrizek in nato Welcome dinner z ESN. Zbralo se nas je kar lepo število Erasmus študentov, vendar je bilo vse tako glasno, da smo se komaj pogovarjali. Slišal si samo soseda in to je bilo to. Zbirali smo lahko med mesnim in ribjim menijem. Slovenci smo zbrali kar ribjega, če smo že v Portu. Izbira je bila pravilna. Bila je kakor mešanica pire krompirja in koščkov rib. Sam nisem ravno pristaš rib, vendar me je ta jed navdušila. Poleg tega so nam ponudili še sangrijo, neomejeno. Po večerji smo se še malo sprehodili po Portu in dan je bil zaključen.


No comments:

Post a Comment